top of page

HANDLERKURS SPECIAL - STÅ och HANTERING 18/10 Olseröds Hundcenter

Price

800kr

Duration

18.15-20.45

Om kursen

Handlerkurs special - en lite längre kurs med ett specifikt tema.

Välkommen på en inspirerande kväll i utställningens tecken!

DU FÅR:

- Fika

- Kortare föreläsning

- Praktisk och lekfull ståträning

- Praktisk träning på hantering

- Allt helt individanpassat utifrån vart ditt ekipage befinner sig

Vi börjar teori i form av en kortare föreläsning och fika. Därefter kör vi hårt med praktik i den fina uppvärmda inomhushallen.

Praktiken fokuserar helt och hållet på HANTERING och STÅMOMENT. (Rörelserna lämnar vi till en annan kurs.)

STÅTRÄNING

Den anatomiska skillnaden på en hund som står rätt i ringen och en som inte gör det är milsvid- oavsett hur den står den står i trädgården hemma. Utgångspunkten här är att din hund ställer sig själv med balans – oavsett om du står framför, sitter/står vid sidan och håller en svans eller dylikt. Målet är att balansen blir rätt och att ekipaget kommer in i ett snabbt stå som ser enkelt, elegant och självklart ut - oavsett om du friställer eller "stackar din hund.

HANTERING

Det här är ett moment som är svårt för de flesta hundar. Här bygger vi underifrån och tar det gradvis utifrån din hunds nivå. Din hållning, röst och sinnesstämning är extremt viktig för att hunden inte ska få en negativ upplevelse så den kommer vi att jobba med. Vi kommer att jobba med hur du ska agera för att hundens upplevelse ska bli så trygg och bra som möjligt. Det här är högst individuellt men målet är att hunden ser det här som ett positivt moment. Vill du lära dig hur man tvingar en hund genom att vrida halsband eller dylikt är det här inte kursen för dig.

För bordshundar kommer vi utöver det att träna på att få dem bekväma på bordet och jobba med balans och trygghet även där. Vi kommer också att jobba med lyftmomenten före och efter hanteringen.

Your Instructor

Jörgen Lundqvist

Jörgen Lundqvist

bottom of page