top of page

TVÅDAGARSKURS I HANDLING

TVÅDAGARS HANDLERKURSER
handlerkursernas 2.0
17 timmars aktivitet samt föreläsningar

9.00-17.30
3500kr inkl moms 
(3600 inkl middag lördag kväll)
Ungdomsrabatt: Deltagare under 18 år får rabatterat pris
2500 kr inkl moms

 

Gunnel_edited_edited_edited_edited.jpg

ANMÄLAN OCH VILLKOR
Anmälan görs här

Anmälan är fullständig då betalning inkommit till Kennel Moltas.

Har svar inte kommit inom två timmar är det något som gått fel!

Avbokning kan göras senast sju dagar innan kursstart Veterinär-/läkarintyg ska uppvisas. Givetvis går det bra att överlämna sin plats till annan.

Betalning görs antingen via Swish eller Bankgiro
Swishnummer 1234 794 194
Bankgironummer 5708-5979
Faktura - vid överenskommelse

Kennel Moltas innehar F-skatt
VAT-nr 670322150401

N

 

HUNDUTSTÄLLNING SKA VARA FEST!
DÅ SKA HANDLERKURSER OCKSÅ VARA DET!

TRÄNINGSLÄGER?

NÄSTA STEG?

KICKSTART?

WEEKEND?
HANDLERKURS 2.0

Handlertränaren Jörgens bästa stunder under året

UNDER EN HEL HELG BJUDER JÖRGEN PÅ DET LILLA EXTRA! VI TRÄNAR, UMGÅS OCH ÄTER GOTT IHOP I DAGARNA TVÅ

EN STOR BONUS MED TVÅ HELA DAGARS UTSTÄLLNINGSTRÄNING ÄR ATT VI FÅR UTMÄRKTA MÖJLIGHETER ATT LÄRA AV VARANDRA. EN STOR FÖRDEL MED TVÅ DAGARS TRÄNING ÄR ATT VI KAN ANVÄNDA OSS AV REPETITION, BYGGA PÅ MOMENT EFTER HAND SAMT KOMBINERA PRAKTIK OCH TEORI VILKET UNDERLÄTTAR INLÄRNING OCH FRAMFÖRALLT MÖLIGHETERNA ATT SÄTTA DET I MINNET.

En Tvådagarskurs är en investering. En investering i form av tid såväl som pengar för dig som hund som ekipage. Många kör 50-60 mil enkel resa för att var med på Jörgens tvådagarskurser. Varför?

TVÅDAGARSKURSER VÅREN 2024 I KENNEL MOLTAS REGI
Hällby Hund, Tärnsjö 23-24 Mars
 

- Kursen på härliga Hällby hund 
Det här brukar vara höjdpunkterna på Jörgens
 år som han ser väldigt mycket fram emot! Med boende och en fantastisk träningsanläggning på samma plats har vi de bästa förutsättningarna!
PRIS 350
0 inkl moms exkl boende)
Bokar gör du här (glöm inte ange vilken kurs du vill gå på)


Utöver dessa tillkommer kurser som genomförs i extern regi.

Förhoppningsvis tillkommer någon kurs under april. För att en Tvådagarskurs ska kunna genomföras i egen regi krävs en stor uppvärmd hall, matlagningsmöjligheter, boende på plats samt plats för teori.

Här får du en helhet - och sannolikt en helg där du känner att du och din hund växer ihop samtidig som du känner lyxen av att bli uppassad och slippa alla vardagens krav. Du kan fokusera fullt ut på er.

Pedagogiskt upplägg

Praktik och teori blandas i en mix som innebär att såväl hundar som handlers orkar betydligt mer än de tror - trots att de är aktiva hela helgen. Nyckeln för hundarna ligger i en balans av inloggning, praktiska övningar, vila och hög intensitet och därefter träning med lägre intensitet där det är du som ska stå för intensiteten.. För dig som handler är det mer intensivt hela helgen, men där fysisk påfrestning blandas med teori. Alla övningar anpassas alltid efter dina fysiska förutsättningar. Likaså efter din och hundens erfarenhet.

Musik är ett genomgående tema

På lördagen har vi bl a ett pass med "Dans med hund". Dans med hund innebär i princip ett fitnesspass tillsammans med sin hund som syftar till att du och hunden ska överdriva alla era rörelser tillsammans. Det bygger bl a ihop er som ekipage. Framförallt leder det till att du och hunden blir ett ekipage. Ni rör er ihop och hunden går in i ett ett stå i total balans och  det bygger ett samspel mellan er. Under det momentet varvar vi med tempoövningar till musik. Att hitta rätt tempo till respektive hund är svårt. Att du som handler ska komma ihåg exakt rätt tempo på stegisättningen är svårt. Där är musiken en stor hjälp. Framförallt att sätta det i minnet. Hittar du en låt med en takt du minns lär du alltid hitta rätt tempo för din hund.

Dag två har vi "bl a Spökträning". Då tränar vi dina rörelser utan hund. Oftast är hunden ett moment för mycket att rätt på för att du ska kunna fokusera på dig själv. Här använder vi den musik vars tempo vi hittade tillsammans med hunden dagen innan. Det här ger dig såväl bättre möjlighet att minnas som att få in det i kroppsminnet. Därefter bygger vi ihop alltihop tillsammans med hunden i olika praktiska moment du möter i ringen.

Boende och träning på samma plats

När Kennel Moltas arrangerar tvådagarskurser i egen regi finns det alltid träningshall och boende på samma plats - allt för att du ska få en träningshelg som hänger ihop. Därav att det hålls så få. Det finns helt enkelt inte så många anläggningar i Sverige där det är möjligt. I dagsläget använder vi Olseröds Hundcenter i Skåne samt Hällby Hund i Uppland. (Jörgen håller dessutom tvådagarskurser runt om i Norden i extern regi när upplägget för träning och föreläsningar är något sålunda kompatibelt med detta). Vet du en anläggning med stor uppvärmd hall, boende och matlagningsmöjligheter på samma plats - hör av dig!

På en tvådagarskurs ska du känna dig bortskämd. Inga vardagliga måsten. Maten blir serverad. Underbart umgänge. Då vågar du också släppa ner axlarna och bjuda på dig själv på det vis det krävs för att nå resultat! Därav att Jörgen enbart har spökträning på sina tvådagarskurser. Då vet han att alla vågar bjuda på sig själv tillräckligt mycket för att det ska ge effekt.

Vad är en handlerkurs egentligen?
Handlerkurs är ett begrepp som ibland används lite knasigt. Här är det DU som handler som står i fokus liksom ekipagets helhet. Här ska du som handler få hjälp att visa upp din hund så att dess rörelser, stå mm kommer till sin rätt och du ska få mycket hands-on-hjälp. Det är mycket stor skillnad mot ringträning där det i huvudsak är hunden som tränas. Läs mer om handlerkurser och Jörgens träningsmetodik här

92236619_3400908379937194_4425114700673449984_o (2).jpg
Föreläsning Jörgen Lundqvist
Kennel Moltas Logotype
utställning glädje Jörgen Lundqvist Moltas
bottom of page