top of page

Köpa valp från oss

Att köpa hund ett stort beslut i livet och det tåls att övervägas flera gånger då åtagandet sträcker sig över många år. Men, vilken ras ska man välja då? Vårt råd är- var ärlig mot dig själv. Låter kanske hårt, men livet är för kort att ha en hund som inte passar in i ens liv och för hunden är livet verkligen för kort att få en ägare som inte förstår dess behov. Så, handen på hjärtat, vem är du och vilket liv kan du erbjuda din fyrbenta vän? En annan fråga värd att belysa är den ekonomiska frågan. Kort sagt, det är inte inköpet av hund som kommer kosta dig, utan allt som följer med att äga hund såsom försäkringar och veterinärvård. Läs gärna mer på Köpahund.se 

Med detta sagt, faller valet på en American Hairless Terrier kommer du få uppleva äkta kärlek, innerlig värme, genuin lojalitet, hisnande äventyr, galna upptåg, samt en och annan uppäten sko, kudde, täcke…ja, du fattar. 

Innan du köper valp, är ett tips att besöka ett antal utställningar då uppfödare ofta är där med sina hundar. Då får du dels chansen att träffa eventuella avelsdjur eller tidigare avkommor dels möjlighet att lära känna människorna bakom kennlarna. Be gärna om avelsdjurens registreringsnummer om de inte finns på kennelns hemsida. Då kan du på SKKs hemsida under ”Hunddata” läsa om tex tävlingsresultat, hälsotester, syskon m.m. Fråga gärna om du får hälsa på hos kenneln och ta tid på dig innan du bestämmer dig då du i framtiden kan både behöva stöd och vägledning av uppfödaren. Hundar från Kennel Moltas finns numera representerade på nästan alla utställningar i Sverige. Hör gärna av dig om du vill träffa en hund respektive valpköpare där!

Vid köp av valp från kennel Moltas finns garantier att alla avelsdjur är genetisk fria från PLL, prcd-PRA, samt att avelsdjuren är ögonlysta och patellaundersökta enligt gällande rekommendationer. Vårt mål är att minst ett av avelsdjuren är meriterat vid avel, dvs har minst ett championat samt att minst ett av avelsdjuren har genomfört BPH. Målet med vår uppfödning är att få fram sunda, friska och mentalt stabila AHT´s med god exteriör. Därför är utställning ett mycket viktigt utvärderingsinstrument för oss i avelsarbetet.

Under fliken Aktuellt samt Valpar hittar du planerade kullar, valpar till salu samt hundar vi söker fodervärd för.

Vill du vara en del i Team Moltas? Utställningsträning ingår i köpet

Utställning är vår passion! Det är också ett socialt sammanhang där man före och efter utställningen träffas och har väldigt trevligt (att resa ihop ger ofta en annan dimension). Vill du som valpköpare prova att ställa ut din hund? Är du rutinerad utställare och vill utvecklas ytterligare? Oavsett ingår alltid 5 x gratis 2h-handlerkurser alternativt två respektive en Hel- eller 2-dagarskurser (värde 3125-4250 kr) samt företräde till kurser för Jörgen. Privat handledning (privatträning) ingår naturligtvis alltid i samband med utställning eller andra evenemang. 

Detta ingår givetvis även då du har en hund på hel- eller halvfoder från Kennel Moltas oavsett ålder.

Givetvis ingår lifetime support i valpköpet

Oavsett om man är ny valpköpare eller rutinerad dyker det upp många frågor på vägen. "Är det här normalt?", "Pulpan gick när vi klippte klor - vad gör jag?", "Min hund har fått en allergisk reaktion - vad gör jag?" Då kan det vara skönt att veta att vi bara finns ett telefonsamtal bort. Då medlemskap i RAHT ingår får du även tillgång till den eminenta och värdefulla Fb-gruppen där. Här får du svar från såväl erfarna AHT-ägare som alla Sveriges anslutna uppfödare. Då rasen inte är så vanlig kan det vara värt att ställa en fråga till oss eller andra uppfödare innan du vänder dig till en veterinär som kanske aldrig träffat en AHT.

Tyvärr erbjuds inte sömnad av hundkläder, men väl rekommendationer till de som kan.

Vid leverans av valp ingår valppaket samt valpmedlemsskap i rasklubben RAHT (ett medlemskap som vi starkt rekommenderar att du förlänger efter första året).

bottom of page