top of page

Kennel Moltas

Vi heter Karin Lundqvist och Jörgen Lundqvist och vi bor i Furulund, ett litet samhälle mellan Kävlinge och Lund i Skåne. Vår familj består av tre utflugna vuxna barn och en hemmavarande tonåring. Karin arbetar som socionom och Jörgen är utbildad lärare och rektor. Vi är engagerade rasklubben, RAHT och Sydsvenska Terrierklubben.

När vi bestämde oss för att skaffa en gemensam hund föll valet på Portugisisk Vattenhund. Kenneln har fått sitt namn efter vår andra Portugisiska Vattenhund, Moltas, som kom att ta en alldeles speciell plats i våra hjärtan.

Runt 2011 började vi intressera oss för rasen American Hairless terrier, men eftersom de ännu inte var godkända som ras i Norden, ville vi avvakta. 2013 fick vi av en händelse möjligheten att ta hand om en American Hairless pojke och på den vägen var det. Detta var rasen för oss! 1 januari 2017 blev rasen erkänd av Nordiska kennelunionen och strax därefter köpte vi vår andra American Hairless terrier, Elly Plumps Deadly- DeSoto, en kille som fick en rivstart i utställningsringarna. 2018 köpte vi vår tredje AHT, Elly Plumps Sneaky Yperite som även han sprang hem flera titlar på kort tid.

2019 grundades Kennel Moltas och i februari 2020 godkändes kennelnamnet av FCI.

Kennel Moltas är ett företag med två ben- uppfödning av AHT och handlerkurser. Karin håller i uppfödningen och Jörgen (som håller kurser i handling i hela Sverige) i kursverksamheten.

Målet med uppfödningen är hälsosamma AHT med rastypiskt temperament och utseende, med en hund som skall vara till glädje och stolthet för ägaren i såväl i utställningsringen och / eller på andra hundaktiviteter som hemma i vardagen med familjen.

Eftersom vi själva när ett stort intresse för hundutställningar ser vi gärna att man som valpköpare  kan tänka sig att prova denna sport tillsammans med sin hund. Inte minst därför att vi anser detta vara det bästa utvärderingsinstrumentet vi har för att få fram friska, mentalt starka och exteriört bra hundar.

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Rasklubben för AHT och Ratterrier (RAHT)  samt Svenska terrierklubben.

Kennel Moltas följer såväl rasklubben RAHTs som Svenska kennelklubbens rekommendationer, reglemente och riktlinjer och är registrerad för F-skatt.

bottom of page