top of page
  • handlinglundqvist

Knepet för att omsätta resultat på träning till resultat i ringen!

Hur gör man för att få ut max av sina kurser och träningar på hundutställningen? Varför kan vissa omsätta det de lärt sig i omedelbara resultat och få en fantastisk utvecklingskurva? Andra däremot kan göra det fantastiskt på träning - men när det väl är skarpt läge på utställning återfalla i exakt samma fel som tidigare... Det finns dock ett enkelt knep!

På en utställning är den mentala pressen på dig som handler väldigt hög. För hunden är den ofta ännu högre. Då det är dig som handler jag tränar är det dig jag fokuserar på eftersom såväl hunden som du har störst nytta av det.

Stress. Prestationsångest. Andras blickar. En hund som reagerar både på din stress såväl som på invasionen av intryck utifrån. Listan kan bli lång över det som skiljer kurstillfället mot utställningen.

Under en kurs lär vi oss ofta massor. Problemet är att vi blir översköljda med en mängd information. Vi kan inte komma ihåg allt. I synnerhet inte när det är skarpt läge. Så hur ska vi göra?

Gör en mental lista med 3 punkter per utställningsmoment

För varje moment du möter i ringen gör du en mental kom-ihåg-lista för vad du ska tänka på med max tre punkter. Fler lär bara göra att du glömmer bort det viktigaste.

Exempel "fram och tillbaka": hakan, axeln, tyngdpunkten

De flesta saker vi arbetar med på kurs och träning kan omsättas till den typen av punkter. Tar du det bara lugnt i ringen kan du göra det lika bra som på träning. Innan du påbörjar ett moment plockar du fram den mentala kom-ihåg-listan samtidigt som du hinner andas och se till att hunden är med dig och beredd på vad du förväntar dig av den.

Det kan tyckas som ett väldigt enkelt knep - men jag lovar att det ger effekt!

Lycka till!Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page